nieuws

wilt u een ruimte of zaal bij ons reserveren vul dan het contactformulier in.

 telefoonnummer

Wilt u een ruimte of zaal bij ons reserveren, vul dan het contactformulier in.



Wilt u een ruimte of zaal bij ons reserveren, vul dan het contactformulier in.



Naam(*)
Please type your full name.
Straat(*)
Invalid Input
Postcode(*)
Invalid Input
Plaats(*)
Invalid Input
E-mail(*)
E-mailadres kan niet worden gebruikt.
Telefoon(*)
Dit telefoonnummer is niet herkenbaar
Uw bericht(*)
U heeft geen bericht ingevuld of uw bericht bevat teveel tekst.
Privacy beleid
Ongeldige invoer

Naam bedrijf
Invalid Input
Contactpersoon
Invalid Input
Straat
Invalid Input
Postcode
Invalid Input
Plaats
Invalid Input
Email
Dit e-mailadres is niet herkenbaar
Telefoon
Dit telefoonnummer is niet herkenbaar.

Wilt u reserveren voor een diner

Wilt u reserveren bij BEUM ,

  

Bijvoorbeeld voor een diner, een lunch of een borrel party?

Dan verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen,

zodat wij u direct kunnen helpen. Beum is bereikbaar op 0161-748012.

St. Vrienden van Beum

STICHTING VRIENDEN VAN BEUM

 BELEIDSPLAN 2019 -2020.

Inleiding

Stichting Vrienden van Beum is in 2018 opgericht. De directe aanleiding is dat stichting Beum de afgelopen jaren heeft ervaren dat niet iedere leerling met een beperking tot de arbeidsmarkt de mogelijkheden heeft om deel te nemen aan het leerwerk traject in de horeca dat Beum in samenwerking met het SVH ( Horeca Vakschool Nederland)  aanbiedt.  In tegenstelling tot leerlingen die wonen binnen een zorgorganisatie, ontbreekt het een aantal  gemotiveerde  jongeren met een rugzakje die zelfstandig wonen of wonen in een ouderlijk - of pleeggezin,  aan voldoende  financiële middelen  om het leerwerktraject te volgen. Vanuit de gedachte,  één drempel is genoeg ( t.w. hun  (verstandelijke ) beperking tot de arbeidsmarkt), vinden wij dat een tweede drempel (t.w. onvoldoende financiële mogelijkheden) hen niet mag uitsluiten om aan het leerwerktraject deel te nemen. Dit heeft ertoe geleid om de steunstichting  De Vrienden van Beum op te richten.

Doel

De stichting stelt zich ten doel :

  1. Het ondersteunen en creëren van mogelijkheden voor mensen met een beperking die zorg en begeleiding nodig hebben  en niet beschikken over voldoende  materiële –en financiële  middelen om het opleidingstraject tot bedieningsassistent  of keukenassistent te  volgen bij Stichting Beum. Stichting Beum exploiteert voor het opleiden van deze doelgroep een restaurant gelegenheid (ingeschreven in het handelsregister onder nummer 66024137) . De eenjarige  opleiding en een extra stagejaar om ervaring op te doen, gebeurt in samenwerking met SVH.
  2.  Het verrichten  van extra activiteiten, die met de hiervoor onder a) bedoelde doelstelling verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
  3. Onder de  materiële middelen wordt enerzijds verstaan het betalen van de opleidingskosten én stage als aantoonbaar is dat de leerling hierin niet zelf voorzienend  is of kan zijn . Anderzijds willen de Vrienden van Beum het mogelijk maken dat leerlingen extra mogelijkheden krijgen om hun opleiding completer en waardevoller te maken.

Beleidsplan en actiepunten 2019

De stichting heeft in haar beleidsplan van 2019 de volgende actiepunten opgenomen  .

  1. Het aanschrijven van fondsen die in hun doelstellingen middelen beschikbaar stellen voor de beoogde doelgroepen die deelnemen aan het leerwerktraject. Voor 2019 zullen minimaal 5 fondsen worden benaderd.
  2. Het  benaderen  en vinden van organisaties, bedrijven en subsidieverstrekkers  die Beum en de daartoe behorende doelgroep leerlingen en beoogde doelstelling een warm hart toedragen
  3. In het leerwerkplan van de leerlingen middelen beschikbaar stellen die het mogelijk maken dat leerlingen in samenwerking met een coach of leermeester  zelfstandig een klein horecaproject kunnen opzetten , uitwerken en operationeel kunnen laten functioneren. Concreet plan is om een foodcar ter beschikking te stellen.
  4. Voor leerlingen die de opleiding hebben voltooid  voor enkele uren per week een coach ter beschikking te stellen ( financieel) om hen een extra steun te geven bij het vinden van een additionele en/of betaalde baan in het vrije bedrijf.

Bovenstaande voornemens zullen in de loop van 2019 worden opgestart.

Resultaat

Met bovenstaande actiepunten hoopt de Stichting dat alle mensen  met een beperking en /of “rugzakje” ongeacht hun financiële positie toch mogelijkheden krijgen hun kwaliteiten te ontplooien en deze te kunnen delen met anderen in de samenleving. Op deze wijze levert arbeidsvreugde een belangrijke bijdrage aan het welzijn  van de individuele mens. 

STICHTING VRIENDEN VAN BEUM
CORRESPONDENTIEADRES : WETHOUDER VAN DIJKLAAN 19
PLAATS : 4849 PG DORST
MAILADRES : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
WEBSITE : www.genietenbijbeum.nl
TELEFOON : 0651861033
KVK : 730096032
RISN : 859352560
BANKRELATIE : RABOBANK NL36RABO0335598358

STICHTINGSADRES : Vennekes 20
VESTIGINGSPLAATS : 4854 AS Bavel
TELEFOON : 0651861033
MAILADRES : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KVK : 730096032
RSIN : 859352560
BANKRELATIE : NL36RABO0335598358

BESTUURSSAMENSTELLING
Dhr. J. Graven, voorzitter
Dhr. C. Oomen, penningmeester
Vacature, secretaris

DE BESTUURSBELONING
De werkzaamheden van de bestuurders zijn onbezoldigd. Zij ontvangen een beperkte onkostenvergoeding

 

Informatie

Eten, drinken en genieten bij BEUM

Toeristen en recreanten kunnen, in de voormalige boswachterij Dorst eten, drinken & genieten bij BEUM. Het woord BEUM is Brabants dialect en staat voor bomen. Heel toepasselijk, want deze horecagelegenheid is gevestigd in de schuur bij een voormalige boswachterswoning, midden in de natuur en totaal vernieuwd.

 

Deze schuur is een gemeentelijk monumentaal pand. De bezoekers kunnen zich op vele manieren ontspannen in de directe omgeving van Beum, want het ligt in een prachtig natuurgebied.

 

Mogelijkheden en openingstijden

Van dinsdag tot donderdag zijn wij geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, (afhankelijk van het aantal aanwezige gasten kan deze eindtijd aangepast worden)
(voor bestellingen is onze keuken geopend van 11:00 - 17:00). Vrijdag, zaterdag en zondag zijn wij geopend van 10:00 tot 20:30 (voor bestellingen is de keuken geopend van 11:00-19:00)
Maandag zijn wij gesloten.

 

Boomvalk
 
neem contact op
 

Een bijzondere horecagelegenheid

Met de komst van BEUM is er in deze boswachterij een nieuwe schitterende horecagelegenheid gekomen met een duidelijk eigen gezicht.

Dankzij een uitstekende samenwerking met de gemeente Oosterhout en Staatsbosbeheer is deze uitspanning, dit prachtige project, tot stand gekomen

Foto's

Ingezonden foto's

Heeft u prachtige beelden gemaakt die u graag met ons zou willen delen? Stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wandel- en fietsroutes

Wandelen in de Boswachterij

Wandelen in deze omgeving biedt alles wat een wandelaar zich maar kan wensen. Bent u op zoek naar een mooie route kijk dan op Routeyou.com

 

QR Wandeltocht Boswachterij Dorst

Voor de speurneuzen onder ons

Een wandelroute voor jong en oud. Via de wandelknooppunten ga je op zoek naar kleine en grote dieren in het bos. Er wonen er ontzettend veel. En in het voorjaar worden ook veel kleine dieren geboren. Hoe ga je te werk? In het bos hangen op 7 punten QR codes. Deze code scan je en vervolgens word je doorgeleid naar een mobiele webpagina. Wij verklappen nog niets, je krijgt onderweg informatie over de dieren die je op dat moment kunt tegenkomen. Er zijn ook foto’s en filmpjes. Alleen de geoefende wandelaars kunnen deze complete route in 1x lopen. Maar je kunt kleine rondjes lopen. Dan kom je gewoon nog een keer terug.

Download de pdf

Wandelaars
Bekijk de wandelroute
 

Leuke fietsroute

De fietsroute gaat dwars door het uitgestrekte bosgebied van de Boswachterij Dorst, wat ligt tussen Rijen, Oosterhout, Teteringen en Dorst. Dit eigendom van Staatsbosbeheer is 1.117 hectare groot en bestaat voornamelijk uit grove dennenbomen die in het begin van de 19e eeuw werden aangeplant. In deze tijd heette dit gebied nog ‘Seterse Heide’. De fietsroute leidt u langs indrukwekkende natuur, leuke dorpjes en verlaten zandduinen. Gezellig om met het hele gezin een heerlijke dag op pad te zijn en af te sluiten met een lekkere maaltijd bij Beum.

Looppad

Zaalhuur

Zalen te huur voor vele gelegenheden

Bent u op zoek naar een mooie locatie voor uw feestje, receptie, presentatie of vergadering? Dan kunt u bij Beum terecht. Wij bieden diverse arrangementen aan en denken graag met u mee naar passende mogelijkheden.

 

Vergaderen in een prachtige omgeving

Het grote voordeel van een cursus op deze locatie is dat er voor de afwisseling (of als onderdeel van een training) ook buiten wandelingen kunnen worden gemaakt. Wij denken graag met u mee en kunnen hetgeen u wilt vaak op maat arrangeren.

 
IMG 0614    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boswachterij Dorst

Boswachterij Dorst

Boswachterij Dorst is de naam van een uitgestrekt bosgebied dat zich bevindt tussen Rijen, Oosterhout, Teteringen en Dorst. Het meet 1.117 ha en is eigendom van Staatsbosbeheer.

Het gebied bestaat voornamelijk uit grove dennenbos dat in het begin van de 19e eeuw op heidegebied is aangeplant. Dit gebied stond bekend als Seterse Heide. Omstreeks 1850 werd veel bos weer gekapt, omdat het gebied als militair oefenterrein in gebruik werd genomen. Er ontstonden zandverstuivingen, en de nabijgelegen buurtschap Seters moest zelfs met een eikenhakhoutwal tegen het oprukkende zand worden beschermd. In 1899 kreeg Staatsbosbeheer het gebied in bezit. Het werd opnieuw beplant en de militairen vertrokken naar elders.

 

Recreatie

Aangezien de bossen, ondanks hun omvang, sterk door verstedelijkte kernen zijn ingesloten, komen er veel recreanten. Een bekend recreatieterrein in het bosgebied was Natuurbad Surae. Het openluchtbad was gelegen in één der leemkuilen en opgericht in 1927 door de Bredase sportleraar A. Kuyt ("surae" betekent "kuit"). Het is in 1976 door de gemeente Oosterhout overgenomen, vervolgens in verval geraakt en in 2006 gesloten. Het terrein, waar nogal wat opstallen op te vinden waren, wordt aan de natuur teruggegeven. Ook de omliggende bossen worden weer gevarieerder gemaakt, zodat de vroegere eenzijdige oriëntatie op houtproductie wordt doorbroken. Naar het noordoosten zet de boswachterij zich voort in het natuurgebied De Duiventoren.

Boomvalk
de mogelijk hedenbij beum
Wil u meer weten?
 
Picknick tafel
Boswachterij Dorst

Restaurant

Een hapje en een drankje

BEUM beschikt over een uitmuntend restaurant waar men niet alleen voor een lunch, maar ook voor een meergangen diner in de avond terecht kan. Ook is het mogelijk om met grote groepen een lunch en/of diner in het restaurant te gebruiken.

Wandelaars, fietsers en alle recreanten zijn welkom. Op het parkeerterrein aan de rand van Dorst beschikken wij over meer dan 100 parkeerplaatsen. Er is natuurlijk een oplaadpunt voor E-bikes en is er tevens aan een aanlijnplaats voor paarden gedacht.

Je stapt niet zomaar bij BEUM binnen; je komt eerst langs de groente- en kruidentuin, die wordt onderhouden door de cliënten van Idris in het kader van hun dag- en werkbesteding. De kruiden en groenten worden weer verwerkt in de gerechten op de kaart.

 

De kaart

Er is een gevarieerde kaart met veel huisgemaakte lekkernijen. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van plaatselijke streekprodukten; Kruiden, groenten en fruit uit onze eigen tuin, verzorgd door de tuingroep van Amarant, Slagerijprodukten van Slagerij van Kuijk in Bavel, Ijs van de Jacobushoeve uit Dorst en Broodprodukten van de Smaakmakers uit Etten-Leur en Goirle. ( Amarant groep project). 

Onze kaart is seizoensgebonden, 

Hieronder vindt u onze nieuwe menukaart.

Bekijk de menukaart van BEUM

 
 

Pagina 1 van 2

Eten, drinken en genieten bij BEUM

Vanaf 1 juli 2015 is Beum opengesteld voor publiek. Toeristen en recreanten kunnen hier, in de voormalige boswachterij van Dorst, genieten van een versnapering of een eenvoudige maaltijd.  Beum is van dinsdag tot donderdag geopend van 10:00 uur ’s ochtends tot 18:00 uur ’s avonds, onze keuken is geopend vanaf 11:00 tot 17:00. Vrijdag, zaterdag en zondag sluiten we om 20:30 uur en neemt de keuken tot 19:00 uur bestellingen aan. Maandag is onze sluitingsdag .Het woord BEUM is Brabants dialect en staat voor bomen. Heel toepasselijk, want deze horecagelegenheid is gevestigd in de schuur bij een voormalige boswachterswoning, die totaal is vernieuwd. Deze schuur is een gemeentelijk monumentaal pand. 

Contact

BEUM
Wethouder van Dijklaan 19
4849 PG Dorst
0161-748012
info@genietenbijbeum.nl

KvK: 66024137
BTW: 856362517B01

 

      Gerealiseerd met steun van LandStad De Baronie en het programma Leefbaarheid@brabant.

      Het gehele jaar zijn we op maandag gesloten met uitzondering van sommige feestdagen.